joimax(R) eert Nederlandse orthopedisch chirurg dr. Menno Iprenburg met de Parviz Kambin-prijs

Array
Na een zeer succesvolle, geavanceerde kadaverworkshop op zaterdag 9 april 2011, hield joimax(R) haar eerste Amerikaanse TESSYS(R)-gebruikersbijeenkomst op zondag 10 april in Denver, Colorado, de locatie voor de jaarlijkse wetenschappelijke vergadering van AANS, de Amerikaanse vereniging van neurochirurgen (American Association of Neurological Surgeons).

In samenwerking met SMISS, de vereniging voor minimaal invasieve wervelkolomchirurgie (Society for Minimally Invasive Spine Surgery), presenteerde joimax(R) de eerste Parviz Kambin-onderscheiding aan dr. Parviz Kambin. Dr. Kambin behoort tot de belangrijkste pioniers die de weg hebben vrijgemaakt voor deze nieuwe industrietak van minimaal invasieve endoscopische wervelkolomchirurgie. De onderscheiding werd in het leven geroepen om uitzonderlijke chirurgen op het gebied van endoscopische wervelkolomchirurgie te erkennen.

Dr. Parviz Kambin identificeerde het unieke, veilige toegangspunt tot het wervelkanaal, dat nu bekend staat als de ‘Kambin-driehoek’. Bovendien werden twee ervaren rugchirurgen, dr. Michael Schubert uit München in Duitsland, en dr. Menno Iprenburg van Rugkliniek Iprenburg in Veenhuizen, die elk meer dan 1000 van dit soort procedures hebben uitgevoerd, honderden artsen hebben getraind in de TESSYS(R)-techniek, en wetenschappelijke presentaties hebben gepubliceerd op gerenommeerde internationale congressen, gehonoreerd met de Parviz Kambin-onderscheiding.

Volgens dr. Choll Kim, Executive Director van SMISS en hoogleraar klinische orthopedische chirurgie aan de Universiteit van Californie in San Diego: “Wij bij SMISS zien endoscopie van de wervelkolom als een vooruitstrevende techniek met enorm potentieel voor de toekomst van minimaal invasieve wervelkolomchirurgie. Behalve voor hun operatieve werk erkennen wij de ontvangers voor wat ze bereikt hebben, en hoe ze op mondiaal niveau grote bijdragen leveren aan de vooruitgang van de TESSYS(R)-procedure.”
Behalve de onderscheidingsceremonie als hoogtepunt, bood de gebruikersbijeenkomst een robuust programma van wetenschappelijke presentaties, rapporten en discussies met internationaal gerenommeerde wervelkolomspecialisten op het gebied van orthopedische chirurgie en neurochirurgie. Daarnaast startte joimax(R) het 2011-programma zijn viering van: 5 jaar joimax(R) Inc. in de Verenigde Staten en 10 jaar joimax(R) GmbH in Duitsland.

Over joimax(R) Bedrijfsprofiel
Het innovatieve bedrijf voor medische technologie zet zich in voor gecombineerde chirurgische technieken, en vooral voor minimaal invasieve wervelkolomprocedures (‘joined minimal access technologies’). joimax(R) richt zich op de ontwikkeling, productie en marketing van technologie en methoden voor geïntegreerde chirurgische toegang tot de wervelkolom via endoscopie met geoptimaliseerde visualisatie. Dankzij de volledig geïntegreerde technieken van joimax(R) voor visualisatie, documentatie en de verwijdering van weefsels, is het voor zelfstandige chirurgen mogelijk om onafhankelijk op een kosteneffectieve manier hun werkzaamheden uit te voeren. Met het uitgebreide opleidingsprogramma CM3 inclusief kadaverworkshops, visitaties en operaties begeleid door ervaren medische trainers en applicatiespecialisten, wordt de uitvoering van de procedure vanaf het allereerste begin ondersteund. joimax(R) beschouwt zichzelf als een partner van de artsen en realiseert daarmee het motto ‘patienten helpen behandelen!’
joimax(R), TES(R), TESSYS(R), iLESSYS(R), CESSYS(R), Vitegra(R), Camsource(R), schelle(R), Versicon(R), Intracs(R), legato(R), Tigrip(R) en SPOT(R) zijn geregistreerde handelsmerken van de joimax(R) GmbH.
Bron: ANP

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen