Viering Wereld Lupus Dag in Nederland

Array

Op 10 mei is het Wereld Lupus Dag. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor lupus.
Lupus is een auto-immuunziekte en valt onder de reumatische aandoeningen. In tegenstelling tot Amerika is lupus in Nederland een vrij onbekende ziekte waar weinig aandacht voor is.

De nationale patientenvereniging NVLE gaat daarom dit jaar Wereld Lupus Dag openlijk vieren in het Centrum van Utrecht. Op zaterdag 7 mei wordt er om 12.00 uur een Walk for Lupus gehouden vanaf Hoogh Catherijne naar het Julianapark. In het park maken zij een gezellige middag voor leden, geïnteresseerden en enthousiaste voorbijgangers. Er staat een marktkraam van de NVLE waar folders, informatie, etc. te vinden is. Kinderen kunnen zich toepasselijk laten schminken als een vlinder en er is een Tai Chi demonstratie waarbij ook iedereen kan meedoen.

Kijk voor meer info op www.nvle.org

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen