Feestelijke opening Kentalis Maastricht

Array

Zo’n 24 kinderen met een spraaktaalprobleem kijken reikhalzend uit naar de feestelijke opening van Kentalis Maastricht op vrijdag 27 mei. Ze willen graag hun ouders, familie en belangstellenden hun behandelruimtes laten zien in dit bijzondere expertisecentrum voor spraak en taal van Kentalis Maastricht.
Koninklijke Kentalis opent vrijdag 27 mei officieel de deuren van het nieuwe expertisecentrum voor spraak en taal aan de Bemelergrubbe 15 in Maastricht. Vanaf 14.00 uur is er de mogelijkheid om de locatie te bekijken, informatie te krijgen van de medewerkers en aan te sluiten bij verschillende workshops.

Hulp voor jonge kinderen, dicht bij huis

In de nieuwe vestiging kunnen 24 kinderen met communicatieve beperkingen terecht voor onderzoek, advies en behandeling. “Hier komen kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Ze komen uit de hele regio Maastricht en Heuvelland”, aldus Karin Petit. “We vinden het belangrijk deze kinderen dicht bij huis hulp te bieden.”
Toewerken naar een beter contact tussen het kind met zijn omgeving
De kinderen worden in vier groepen behandeld. Voor al deze kinderen staat een team klaar die hen vanuit verschillende disciplines begeleidt naar een leven waarin ze beter kunnen communiceren met hun ouders, familie, vriendjes en andere mensen uit hun omgeving.

Ook ouders kunnen voor ondersteuning bij Kentalis Maastricht terecht. Wij vinden de dialoog met ouders belangrijk. Ouders kennen hun kind het best en wij kunnen ouders ondersteunen in de communicatie die zij met hun kind hebben. Want ook ouders ondervinden vaker moeilijkheden bij de opvoeding van hun kind, omdat de taal en communicatie anders loopt dan zij gewend zijn.

Prachtige ruimtes nodigen uit tot communicatie

De nieuwe locatie is prachtig. De Kentaliskleuren spreken, nodigen uit en geven de locatie een frisse uitstraling. Rood en groen zijn complementaire kleuren en dat is ook precies wat we willen bereiken met onze behandeling. We willen aanvullend aan ouders zijn, zodat zij daarna verder kunnen in de communicatie met hun kind. Dat wat goed loopt behouden of versterken. Daarom is de dialoog met ouders zo belangrijk, omdat je steeds moet aftasten welke vragen ouders hebben en welke vragen het kind aan ons stelt. De nieuwe locatie nodigt hiertoe uit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen