Informatieavond over Macula Degeneratie (netvliesslijtage) in ziekenhuis Bernhoven

Array

Macula Degeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies. Meestal wordt Macula Degeneratie ‘slijtage van het netvlies’ genoemd. Op maandagavond 30 mei organiseert ziekenhuis Bernhoven een informatieavond over dit onderwerp op de locatie Oss.

Tijdens de avond geeft oogarts Harriet van Diemen samen met haar collega’s, optometristen Karin Voorn en Anton Verezen uitleg over de aandoening en de behandeling. Ook leggen zij de werkwijze op de polikliniek uit en laten zij hulpmiddelen zien. Voor de bezoekers is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

De voorlichtingsavond vindt plaats in de kapel van het ziekenhuis op de locatie Oss (Joannes Zwijsenlaan 121) en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden bij [email protected] onder vermelding van uw naam, aantal personen en telefoonnummer. U kunt ook bellen naar het Patienten Service Bureau: 0412 – 62 11 20 of 0413 – 38 16 37.

Macula Degeneratie
Er zijn twee verschillende soorten Macula Degeneratie, juveniele Macula Degeneratie en leeftijdgebonden Macula Degeneratie. De juveniele Macula Degeneratie treedt al op jonge leeftijd op en is erfelijk. De leeftijdgebonden Macula Degeneratie komt het meest voor. Deze vorm begint vaak na het vijftigste levensjaar. De Macula kan ook beschadigen door een algemene aandoening zoals suikerziekte of verwondingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen