‘Prostaatkankerzorg beter door samenwerking’

Array

Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland is officieel geopend tijdens een congres in de Rotterdamse Laurenskerk. Het centrum is een initiatief van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis, en heeft dan ook als credo: ‘De toekomst voor optimale prostaatkankerzorg ligt in samenwerking’.

Kruisbestuiving
Tijdens het congres ‘Complete prostaatzorg dichtbij’ in Rotterdam kwamen op 12 mei ruim 150 vakgenoten bijeen. Terugkerende onderwerpen waren: samenwerking, concentratie van de zorg, kruisbestuiving, snel overleg met elkaar, allemaal met het doel om de beste behandeling voor elke patient na te streven.

Groeien
“Door de vergrijzing van de bevolking en stijgende levensverwachting blijft het aantal patienten met prostaatkanker groeien. Daarom is het belangrijk dat de juiste partijen zich verenigen om te zorgen voor een multidisciplinaire behandeling”, aldus prof. Louis Denis, medeoprichter van de koepel van Europese prostaatverenigingen.

Expertise
De grote patientenpopulatie van het prostaatcentrum biedt goede mogelijkheden voor onderzoek, vertelt prof. Chris Bangma van het Erasmus MC. Hij is een van de urologen van het Prostaatcentrum zuidwest Nederland. “Hierdoor is het als expertisecentrum op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van prostaatkanker. De zorg voor patienten met prostaatkanker wordt daardoor verbeterd, niet alleen voor de huidige, maar ook de toekomstige generatie.”

Recente artikelen