iSOFT Centrasys stimuleert bedrijfsgroei

Array

Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen, heeft een nieuw contract ondertekend voor iSOFT’s Centrasys, de voorschrijf- en medicijnenoplossing. Atrium MC heeft namelijk plannen om haar farmaceutische diensten uit te breiden naar onafhankelijke verpleeghuizen.
Eén van de grootste ziekenhuizen in Nederland, Atrium MC, gebruikt Centrasys al meer dan 20 jaar in haar drie vestigingen in Heerlen, Brunssum en Kerkrade voor het elektronisch bestellen van medicijnen, het elektronisch verwerken van medicatie opdrachten en medicatiebewaking. Het ziekenhuis breidt nu de dienstverlening uit naar de GGZ instelling Mondriaan en revalidatiekliniek Adelante.
Met iSOFT Centrasys zal de ziekenhuisapotheek medicijnen voorbereiden, controleren en distribueren, die online zijn besteld door de bovengenoemde partners in de zorg. Implementatie en het gebruik van de oplossing is zeer eenvoudig. Op deze manier kan het ziekenhuis de partners een instrument leveren dat tijd bespaart en risico’s of fouten beperkt. Het zal ook zorgen voor een lange termijn klantrelatie.
Mondriaan is een grote GGZ instelling, telt 2.400 medewerkers en er worden 10.000 behandelingen per jaar uitgevoerd. In Adelante, een revalidatiekliniek voor kinderen en volwassenen met een handicap, werken 800 medewerkers.
Atrium Medisch Centrum Parkstad is blij om de klanten buiten het ziekenhuis te hebben die de kennis en ervaring van de ziekenhuisapotheek van het Atrium MC gebruiken. “Het ziekenhuis en de verpleeghuizen zullen aanzienlijke voordelen hebben met iSOFT’s Centrasys oplossingen. Het personeel van de verpleeghuizen zal tijd besparen binnen het voorschrijfproces en de kans op fouten kan aanzienlijk worden gereduceerd “, aldus Andre Krings, hoofd van de ziekenhuisapotheek.
Met Centrasys levert iSOFT een van de meest relevante eHealth toepassingen. De verbeteringen in de leveringsproces en de kwaliteitsborging zijn enorm en de samenwerking binnen de zorgverleners verbetert aanzienlijk.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen