Verhuizing van 151 patiënten naar het Maasstadziekenhuis voorspoedig afgerond

Array

De verhuizing van 151 patienten naar het Maasstadziekenhuis is afgerond. Rond kwart over één arriveerde de laatste verhuiswagen met twee jonge patrientjes bij het nieuwe gebouw aan de IJsselmondse Randweg. De operatie is volgens het ziekenhuis voorspoedig verlopen. Het ziekenhuis laat via twitter weten: ” Verhuisd, uitgepakt, ingeruimd, schoongemaakt. Alles is prima gegaan. Morgen weer ‘business as usual’ op een prachtige nieuwe locatie!” Aan de logistiek rond de verhuizing is 2 jaar gewerkt en verliep dan ook op rolletjes. Vandaag werden er nog geen operaties uitgevoerd in het nieuwe ziekenhuis. Morgen wordt het ziekenhuis volledig in gebruik genomen.

[vimeo video_id=”23820341″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

In het weekend van 14 en 15 mei 2011 zullen de locaties Clara en Zuider verhuizen naar de nieuwbouw. Vanaf dat moment worden patienten in het nieuwe ziekenhuis in een comfortabele, moderne en aangename omgeving behandeld. In het nieuwe complex worden alle poliklinieken bij elkaar gesitueerd op de begane grond. De intensive care, hartbewaking, brandwondencentrum (bwc) en operatiekamers liggen bij elkaar op de zogeheten ‘hot floor’.

In de nieuwbouwplannen is veel aandacht voor inrichting en uitstraling. Men moet zich prettig voelen in en rondom het ziekenhuis.In het nieuwe ziekenhuis wordt ingespeeld op alle zorgvragen, ook complexe vragen waar de nieuwste techniek bij komt kijken.  De inwoners van Rotterdam en omstreken krijgen een zorgaanbod van hoge kwaliteit in een aangename omgeving. Door de integratie van verschillende zorgfaciliteiten is dit de realisatie van een innovatief, ’typisch Rotterdams’ topproject waar wij allemaal trots op mogen zijn.

Bron: Maasstadziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen