Jaarverslag 2010: Samen op weg naar een toekomst zonder diabetes

Array
We kunnen terugblikken op een actief jaar waarbij we rondom onderzoek, preventie en voorlichting veel in beweging hebben gezet. Op allerlei gebieden werkten we samen met andere partijen, in veel aansprekende projecten. Samenwerking was hét sleutelwoord voor 2010. Ook hebben we dit jaar nieuwe onderzoeksaanvragen gehonoreerd en preventiecampagnes opgezet. We hebben opnieuw belangrijke stappen gezet op weg naar een toekomst zonder diabetes.

Wij organiseerden bijvoorbeeld samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging het Diner Pensant. Hiermee willen we bedrijven in beweging en in elk geval aan het denken zetten! Samen met huisartsen en collegafondsen ontwikkelden wij het PreventieConsult om diabetes en andere ziekten beter op te sporen. Maar wij lanceerden bijvoorbeeld ook LeesbaarOnderzoek.nl. Een website die we met uitgevers en ministeries realiseerden en waarmee we veel mensen op een toegankelijke manier over onderzoek konden  informeren.

Dankzij de steun van veel nieuwe donateurs, onze vrijwilligers, de loterijen en bedrijven konden we de gestelde doelen voor 2010 ruimschoots realiseren. Het Diabetes Fonds sloot 2010, ondanks de economische situatie, af met een goed financieel resultaat.

In het Jaarbeeld 2010 “Samen in beweging voor diabetes” laten wij u met trots enkele hoogtepunten zien uit het afgelopen jaar.

Het volledige uitgebreide verslag van het afgelopen jaar leest u in het Jaarverslag 2010.

Het Diabetes Fonds staat voor een toekomst zonder diabetes. Samen met u hopen we dit doel de komende jaren te kunnen realiseren. Wij danken u voor uw betrokkenheid bij onze activiteiten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen