Van Montfort nieuwe voorzitter ActiZ

Array

De heer prof. dr. Guus van Montfort is met ingang van 1 juni 2011 benoemd tot voorzitter van ActiZ. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 mei jl. stemden de leden in met de voordracht van Van Montfort door het bestuur.

“Ik wil mijn deskundigheid, inzichten en ervaring graag ten nutte maken van de branche,” motiveert van Montfort zijn inzet voor het voorzitterschap van ActiZ. Veertig jaar ervaring in de zorg brengt hij mee, in de cure en de care; zowel vanuit de aanbiederzijde als de kant van de verzekeraar. De nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg (VVT), jeugdgezondheid- en kraamzorg vindt dat de sector door haar transparante werkwijze meer vertrouwen verdient. “Het maatschappelijk en economisch belang van de branche is groot; niet alleen omdat de sector zorg en hulp verleent aan circa 2 miljoen clienten, maar ook omdat hij de op één na grootste werkgever is.”

Persoonsvolgend
Van Montfort is groot voorstander van persoonsvolgende bekostiging. Dit bevordert niet alleen clientgericht en transparant werken maar is ook nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. “De clienten zijn nu anders dan dertig jaar geleden, het gaat nu om individualiteit, vrijheid, zelfstandigheid en regie in eigen hand houden,” stelt Van Montfort. “Dat vereist een ander systeem, waarin de bekostiging rekening houdt met die zelfstandigheid en regie van de client.”
Lees het volledige interview met de nieuwe voorzitter.

Burgemeester
Guus van Montfort volgt Han Noten op die dit voorjaar benoemd is als burgemeester van Dalfsen. Onder het vijf jaar durende voorzitterschap van Noten zette ActiZ belangrijke stappen in de ontwikkeling van de sector. Zo werd onder andere het kwaliteitskader Normen Verantwoorde Zorg nader uitgewerkt. Verder ontwikkelde de sector voor verpleging, verzorging, thuiszorg (VVT) en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg zich tot een transparante en zelfbewuste sector die maatschappelijke verantwoording aflegt over kwaliteit van zorg, clientervaringen, bedrijfsvoering en financiele prestaties. Met een speciaal feestelijk programma namen gasten, leden, bestuur en medewerkers van ActiZ na afloop van de Algemene Ledenvergadering afscheid van hun oud voorzitter Noten.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen