Medial schenkt € 1030 uit ‘Dag van de Beroerte’ aan de Nederlandse CVA-vereniging

Array

In het kader van het herkennen en voorkómen van een beroerte (CVA) heeft een groot aantal mensen bloed laten prikken tijdens de Europese ‘Dag van de Beroerte’ op 10 mei 2011. Dit vond plaats in de Medial-prikpoli in het Kennemer Gasthuis (locatie Zuid) in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. De activiteiten voor deze voorlichtingsdag zijn georganiseerd door beide ziekenhuizen in nauwe samenwerking  met Medial.

Op vrijwillige basis en met een eigen bijdrage van € 10 per persoon werd de mogelijkheid geboden bloed te laten onderzoeken op risicofactoren voor een beroerte. Analisten van het laboratorium van Medial hebben onder andere het cholesterolgehalte en de bloedsuikerwaarde van het bloed vastgesteld. De uitslag van het onderzoek is met een beoordeling door een klinisch chemicus aan de betrokkenen toegestuurd, indien van toepassing voorzien van een advies contact op te nemen met de huisarts om de uitslagen nader te bespreken.

Volgens Anton van Weert, hoofd relatiebeheer en projectmanagement, was de informatiedag ook dit jaar geslaagd. De kosten van alle onderzoeken heeft Medial ook nu weer voor eigen rekening genomen. Met deze dag is een totaalbedrag van € 1030 opgehaald ten behoeve van de Nederlandse CVA-vereniging ‘Samen Verder’. Die steunt mensen om zo goed mogelijk met de gevolgen van een beroerte verder te leven.

Het is dit jaar het vijfde jaar dat Medial op deze wijze een bijdrage aan de Dag van de Beroerte levert.

Medial
Medial is een van de grootste diagnostische centra van Nederland, met circa 3000 patientcontacten per dag, 380 medewerkers en een omzet van € 25 miljoen. Het laboratorium is gecertificeerd met het kwaliteitskeurmerk CCKL. Medial beschikt over een uitgebreid netwerk van posten voor bloedafname, een trombosedienst en levert laboratorium- en andere diagnostische diensten aan de huisartsen en grote ziekenhuizen in Kennemerland, Haarlemmermeer en de Bollenstreek, en voor de geestelijke gezondheidszorg in het midden en noorden van Zuid-Holland. Dankzij haar omvang en verregaande mate van automatisering en robotisering kan Medial een groot pakket aan laboratoriumdiensten dagelijks leveren.

Bron: Medial

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen