Toon Hermans Huizen ontvangt de grote gouden Dr. Tilanus medaille

Array

Het zijn de belangrijkste dagen van het jaar voor de KNV EHBO: de Algemene Ledenvergadering en de Nationale vaardigheidsproevendag. Tijdens dit twee dagen durende evenement vindt de jaarlijks uitreiking van de grote gouden Dr. C.B. Tilanus jr. medaille plaats. De grote gouden Dr. C.B. Tilanus jr. medaille gaat naar een organisatie die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van hulpverlening in Nederland.

Waarom ontvangt de stichting Toon Hermans Huizen de medaille?
De stichting Toon Hermans Huizen is een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor mensen met kanker. Tegelijk kunnen hier ook de partners, kinderen, familie en vrienden van patienten terecht voor begeleiding.

De stichting probeert kankerpatienten zo goed mogelijk te helpen bij het leren leven met kanker. Patienten kunnen altijd zonder verwijzing of afspraak binnenlopen: voor een luisterend oor,  emotionele ondersteuning of het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Daarnaast worden er talloze activiteiten georganiseerd. De Toon Hermans huizen worden voor het grootste gedeelte gerund door vrijwilligers. Gelet op deze belangrijke maatschappelijke bijdrage van de stichting en de enorme inzet en gedrevenheid van de vrijwilligers van de Toon Hermans Huizen, heeft de KNV EHBO deze prestigieuze medaille toegekend aan deze organisatie.

 

Vaardigheidsproeven

Zaterdag 28 mei worden de Nationale Vaardigheidsproeven afgelegd: een wedstrijd voor EHBO-ploegen, waarbij 8 ploegen (uit ieder district één team) in een onderlinge krachtmeting hun vaardigheden zullen demonstreren. De slachtoffers worden daarbij op levensechte wijze gespeeld door de mensen van diverse Lotuskringen. Tevens zal de duikclub ‘Diving’ een onderdeel zijn van deze vaardigheidproeven. De winnaar mag zich ‘de beste EHBO-ploeg 2011 van Nederland’ noemen.

 

De organisatie

De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (KNV EHBO), opgericht in1893, is een landelijke organisatie voor EHBO-verenigingen. De vereniging telt kleine 50.000 leden. Hiermee is het de grootste vereniging die zich richt op Eerste Hulpverlening door vrijwilligers van ons land.

Meer info: Rob Snijders, directeur van de KNV EHBO: 06-20780147, www.koninklijke-ehbo.nl

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen