IJsselland Ziekenhuis op stelten

Array

Het IJsselland Ziekenhuis bestaat 20 jaar. Op woensdag 1 juni opende Peter Draaisma, Raad van Bestuur, de jubileummaand op feestelijke wijze. In aanwezigheid van medewerkers, patienten en bezoekers gaf hij onder meer aan dat het ziekenhuis inmiddels stevig in de regio staat en er mag zijn . “We mogen trots zijn op wat we in 20 jaar hebben opgebouwd. Het IJsselland is een betrouwbaar en vertrouwd ziekenhuis voor de regio”, aldus Peter Draaisma. De opening werd omlijst met een steltlopersact. Vier prachtige groene bomen van 5 meter hoog zwierden door de hal van het ziekenhuis. Ook was er voor alle medewerkers, patienten en bezoekers ijs op deze zonnige dag.

Jubileummaand
Juni staat in het teken van het 20-jarig jubileum van het IJsselland Ziekenhuis. De eerste van juni is traditioneel de IJsselland-dag. Het ziekenhuis wilde dit jaar, naast de medewerkers, ook de patienten en bezoekers deelgenoot maken van dit heugelijke feit. Daarom was er in de centrale hal van het ziekenhuis een feestelijke act en was er voor patienten en bezoekers de hele middag een ijscokar waar een heerlijk ijsje werd verstrekt. De opgenomen patienten kregen ijs aan bed. Later deze maand vindt er nog een feest plaats voor alle medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers.

IJsselland Ziekenhuis
Het IJsselland Ziekenhuis is in 1991 ontstaan uit de fusie tussen de ziekenhuizen Eudokia en Bergwerg uit het Oude Noorden in Rotterdam.  Beide ziekenhuizen waren toe aan bouwkundige vernieuwing. De overheid achtte het noodzakelijk het aantal bedden in de regio te verminderen. Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel wilde destijds graag een ziekenhuis binnen de groeiende gemeente. En zo werd een en ander met elkaar gecombineerd en werd de bouw van 1 nieuw ziekenhuis een feit. De eerste paal werd op 20 oktober 1988 geslagen. En op 30 mei 1991 vond de verhuizing plaats.

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen