Verzorgingstehuis nog wel veilig of is het een plaats delict?

Array

Geschokte Prof. dr. René Diekstra doet na verborgen camera opnames een dringende oproep:

Prof.dr. René Diekstra: “Het bestelen van zwakke, oude mensen, die volkomen afhankelijk van andermans hulp zijn, is mijns inziens een grove schandvlek op onze samenleving. En die moet weg.”

MIDDELBURG – Hoe zwakker iemand is, hoe gemakkelijker is deze een prooi. Dat is in het dierenrijk zo. Dat is in de mensenwereld zo. Met een schrijnend voorbeeld daarvan werd ik onlangs geconfronteerd. Een familielid verblijft in een verzorgingtehuis. Wij helpen haar met allerlei praktische zaken, waaronder financien. Het geld dat we regelmatig in haar portemonnaie deden voor dagelijkse uitgaven raakte steeds wel heel erg snel op.

We brachten een opname apparaatje in haar kamer aan. Toen we de opnames bekeken, waren we verbijsterd. Meerdere keren was te zien hoe een personeelslid, nadat deze mijn familielid eerst op het toilet gezet of op een andere manier had afgeleid, de portemonnaie uit de tas pakte en daar geld uit nam. “Ik ben ook flink geschokt door de commentaren op het gebeuren. Zo zei iemand bij de politie dat er nergens zoveel wordt gestolen als in zulke tehuizen, alleen ontbreekt bewijs bijna altijd. En tal van mensen uit mijn omgeving reageerden met verhalen over hoe hun vader of moeder, soms zelfs op hun sterfbed, bestolen was in zo’n tehuis of een ziekenhuis.

Daarom wil ik wel eens kijken hoe vaak het voorkomt. Als u ervan weet, laat het mij weten, en liefst zo gedetailleerd mogelijk. Mail naar: [email protected] DailyChannelTV is de eerste die de bewijsfilm kan laten zien zodra deze is vrijgegeven door de politie. Inmiddels zijn er al honderden reacties binnengekomen. Wij houden u op de hoogte.

Kijk de video op http://dailychanneltv.com/DailyChannelTV/Maatschappij.html

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen