Gewelddadige videogames maken mensen agressief

Array

VU-gasthoogleraar geeft presentatie over zijn onderzoek
In veel videogames komt steeds realistischer geweld voor. Op dit moment is er veel belangstelling voor het effect dat dit geweld heeft op agressie en geweld onder jongeren. Professor Brad Bushman geeft op maandag 20 juni om 16.00 uur aan de Vrije Universiteit Amsterdam een presentatie over zijn onderzoek naar dit onderwerp. Brad Bushman is een van de leidende en meest geciteerde onderzoekers op dit gebied.

Bloed en geweld
De videogame-industrie is op dit moment groter dan de film- en muziekindustrie. Heel veel mensen spelen videogames. De best verkochte videogames zijn zeer gewelddadig, vol bloed en geweld. Bushman bespreekt in zijn presentatie zijn onderzoek naar de effecten van dit soort gewelddadige videogames op de gebruikers. Uit zijn onderzoek blijkt onder meer dat geweld in videogames een directe oorzaak kan zijn voor agressief gedrag.

Brad Bushman is hoogleraar communicatiewetenschap aan de Ohio State University (VS) en gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit. De presentatie is getiteld Blood, Gore, and Video Games: Effects of Violent Content on Players, en vindt plaats op maandag 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur aan de Vrije Universiteit in zaal Z009 van het Metropolitan gebouw, Buitenveldertselaan 3, Amsterdam.

One thought on "Gewelddadige videogames maken mensen agressief"

  1. Het is gewoon in en in triest, dat soort radicaliserende christenen, hun talenten verkwanselen aan dit soort zinloze en corrupte onderzoeken. Volgens mij gelooft deze mr. Bushman meer in illusie’s dan feiten. Het is best wel ironisch, dat hij zo,n heel onderzoek start, en dan ook nog beweert dat gamers apathisch en asociaal worden van games. Om dan vervolgens met een zéér kortzichtige conclusie te komen, alle mensen die gamen, over één kam scheert. En dan durft te beweren dat een algeheel verbod de enige juiste oplossing is. Lijkt mij een duidelijk geval van ‘de pot verwijt de ketel’. Waarom doen dit soort mensen überhaupt de moeite? Ik snap best dat ze ergens niet mee eens zijn. of iets niet begrijpen. Maar ga niet andere mensen lastig vallen met je mening of opvattingen. Maar kennelijk is dat te veel gevraagd.

Comments are closed.

Recente artikelen