Eerste informatiedisplays RET bij ziekenhuis actief

Array

RET start  een proef in twee ziekenhuizen in de regio
Bezoekers van het Ruwaard van Putten ziekenhuis kunnen sinds afgelopen week via een tv display de meest actuele reisinformatie zien. De RET start namelijk een proef in twee ziekenhuizen in de regio om reizigers van het openbaar vervoer te informeren over de meest actuele vertrektijden. Dit is in samenwerking met de stadsregio Rotterdam en de betrokken vervoersmaatschappijen (Connexxion en RET). Dit jaar komen er ook 853 informatiezuilen te staan in de regio Rotterdam bij tram en bushaltes om te zorgen voor actuele reisinformatie.

Algemeen directeur Pedro Peters: ‘Het beter informeren van reizigers over de actuele, werkelijke vertrektijden, is voor de reizigers een vooruitgang en een verbetering voor het OV in de regio. Ik kan niet wachten tot alle zuilen zijn geplaatst en aanstaan.’

Informatiedisplay
Op de schermen die geplaatst worden in de gehele regio Rotterdam en de schermen die geplaatst worden in verschillende ziekenhuizen in de regio wordt actuele reisinformatie geplaatst. In de hal van het ziekenhuis hangt een tv-display, hierop kunnen bezoekers van het ziekenhuis die gebruik maken van het openbaar vervoer actuele vertrektijden zien. Op overzichtelijke volgorde wordt getoond hoe laat een voertuig van de halte vertrekt.

Vooruitblik
Binnenkort wordt ook bij het Vlietland ziekenhuis in Schiedam een informatiedisplay opgehangen. Vanaf juni wordt er op de schermen ook reisinformatie van de buslijnen van Connexxion en RET getoond en medio september zullen ook de metrolijnen van de RET op de schermen te zien zijn. Eind dit jaar zijn ook alle 853 informatiezuilen geplaatst in de regio Rotterdam.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen