Feestelijke lancering van het 13e en 14e Michael-Wing-system

Array

Het Amphia Ziekenhuis en de Stichting Michael-Wings lanceren op woensdag 22 juni 2011 tijdens een  feestelijke bijeenkomst  het 13e en 14e Michael-Wing-system van Nederland. Stichting Michael-Wings stelt op dat moment 10 laptops beschikbaar voor de kinderafdelingen van de Amphia locaties Molengracht en Langendijk in Breda.

Vanaf die dag kunnen kinderen in het ziekenhuis via de laptops gratis gebruik maken van draadloos internet. Ook lanceert het ziekenhuis die dag een kinderwebsite. Deze website, www.amphia.nl/kinderen, bereidt kinderen tussen de 4 en 12 jaar én hun ouders op een laagdrempelige manier voor op een bezoek aan het ziekenhuis.

Het Michael-Wing-system maakt het voor kinderen in het ziekenhuis mogelijk via internet te communiceren met hun vriendjes, familie en school. Het systeem is ontstaan naar een idee van Michael Kenniphaas die in 2005 op 18-jarige leeftijd overleed aan Leukemie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen