Geinsche Hof nog zeker twee maanden dicht

0
196

Onderzoek bedrijfshulpverlening Geinsche Hof
Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein kondigde dinsdag een onderzoek aan naar de training voor de bedrijfshulpverlening van zorgcentrum De Geinsche Hof en naar de verstrekte vergunningen voor de brandveiligheid van de instelling. Bewoners kunnen de komende maanden niet terug naar het zorgcentrum.

Circa 150 bewoners van het zorgcentrum werden maandag geevacueerd. Ook de komende maanden kunnen zij niet terug naar huis. Tijdens een persconferentie van de gemeente werd bekendgemaakt dat het St. Antonius Ziekenhuis een afdeling beschikbaar stelt. Daar kunnen 28 bewoners terecht.

Door renovatiewerkzaamheden brak maandag rond 08.00 uur brand uit op het dak van het zorgcentrum aan de Vuurscheschans. De rook en het vuur bereikten drie afdelingen. In het zorgcentrum wonen mensen die lichamelijke zorg nodig hebben en ouderen met geestelijke beperkingen. De evacuatie was dan ook geen gemakkelijke klus voor de brandweer.
De Burgemeester van Nieuwegein wil weten hoe de hulpverlening van het zorgcentrum tijdens de grote brand maandag heeft gefunctioneerd. Ook wil Backhuijs weten of de huidige normen nog toereikend zijn.