Niet meer bang voor de tandarts

Array

Onderzoek toont aan dat uitgebreide informatie helpt tegen angst
Nog steeds zijn 3 miljoen mensen bang voor een bezoek aan de tandarts. Dat hoeft niet meer. Uit onderzoek blijkt dat patienten die vooraf uitstekend worden voorgelicht over een behandeling hun angst als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Dankzij een zorgvuldige voorlichting op de site “allesoverhetgebit.nl” zijn merkbaar minder mensen bang voor bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling. Zo zochten in de afgelopen zeven maanden maar liefst 35 duizend mensen op deze site naar informatie over de wortelkanaalbehandeling. Informatie over deze behandeling heeft de NMT extra onder de aandacht van patienten gebracht.

Angst voorkomen
Wanneer mensen objectieve informatie krijgen over de behandeling, blijkt dat ze minder nerveus zijn. Tandarts-endodontoloog Walter van Driel: ?Mijn patienten ontvangen een pakket met informatie en ik beantwoord uitgebreid al hun vragen tijdens een persoonlijk gesprek. Zo neem ik het mystieke rond de wortelkanaalbehandeling weg. Vaak blijkt de behandeling na afloop erg mee te vallen.?

Ook tandarts-endodontoloog Michiel de Cleen informeert zijn patienten uitgebreid:”Dat is belangrijk om eventuele onzekerheid en angst voor pijn weg te halen. Door de verdoving is dat helemaal niet meer nodig. Het grappige is dat mensen bij deze behandeling vaak een heftige en bloederige toestand voor zich zien, terwijl het juist zo’n secure en rustige behandeling is.”

Op allesoverhetgebit.nl staat duidelijk beschreven wat de wortelkanaalbehandeling precies inhoudt. Naast informatie over behandelingen & aandoeningen, kunnen mensen hier ook terecht voor informatie over preventie, de tandartspraktijk, de tandartsrekening, het vergelijken van tandheelkundige verzekeringen en het checken van vergoedingen.

Recente artikelen