2e landelijke NNG Symposium – programma

Array

De grote opkomst van vorig jaar heeft aangetoond dat het thema “Zin en onzin van voedingssuppletie” in brede kringen leeft en dat bij- en nascholing op dit punt in een duidelijke behoefte voorziet.  Dankzij de enthousiaste medewerking van wetenschappers en clinici is het NNG erin geslaagd u weer een leerzaam programma te kunnen aanbieden op 17 november 2011, waarbij dankbaar gebruik gemaakt is van de vele nuttige opmerkingen en suggesties van de deelnemers aan het vorige evenement.

Het op professioneel verantwoorde wijze adviseren over voeding en voedingssuppletie is niet langer een zaak van een enkele beroepsgroep maar raakt de competentie van een breed scala medische en paramedische beroepen. In haar rapport “Preventing chronic diseases, a vital investment” (2005) riep de WHO op tot meer scholing van gezondheidsdeskundigen als voorwaarde voor een samenhangend beleid ter verbetering van de zorgwekkende prognoses inzake chronische ziekten. Dit impliceert o.a. een integrale benadering van voeding en beweging als de belangrijkste pijlers onder gezondheid en het voorkomen van chronische ziekten in onze vergrijzende Westerse samenleving. Deze integratie omvat zowel het werkveld van alle bij het adviseren over voeding en beweging c.q. sportbeoefening betrokken beroepsbeoefenaren, als ook onderzoekers en bedrijfsleven.

Het NNG speelt hierbij een weliswaar bescheiden maar onmisbare rol als verbindingsschakel. NNG-symposia zijn daarmee meer dan alleen nascholingscursussen over in beroepsprofielen omschreven aspecten van de eigen specifieke competenties. Naast het aanreiken van grensoverschrijdende wetenschappelijke informatie bieden zij ook een platform waarop medische beroepsbeoefenaren, wetenschappers en representanten van het bedrijfsleven op transparante wijze met elkaar in gesprek kunnen komen.

Het opstellen van een voor alle leden van een zo diverse doelgroep leerzaam programma blijft een moeilijke maar boeiende uitdaging. Dit jaar is ervoor gekozen om de leerstof te verdelen over plenaire sessies waarin nieuwe wetenschappelijke kennis en inzichten worden gepresenteerd, afgewisseld met interactieve workshops voor uiteenlopende beroepsgroepen waarin wetenschappelijk verantwoorde toepassingen in de dagelijkse praktijk aan bod komen. Daarmee hopen wij te bereiken dat iedere deelnemer aan zijn trekken komt en zijn zeer benieuwd naar uw mening!

Het NNG-symposium vindt ditmaal plaats in het door H.M. de Koningin in 2008 geopende CORPUS Congress Centre te Oegstgeest. Bij voldoende belangstelling worden deelnemers in de gelegenheid gesteld om de fascinerende en leerzame ‘reis door de mens’ in CORPUS te maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen