Clip-on-cribs op afdeling Verloskunde UMC St. Radboud

Array

Moeder en kind na bevalling zij aan zij
Moeders die bevallen in het UMC St Radboud kunnen de eerste dagen na de bevalling zo dicht mogelijk bij hun baby blijven, dankzij de clip-on-cribs: babybedjes die je aan het bed van de moeder kunt klemmen. De afdeling Verloskunde beschikt inmiddels over zeven ‘cribs’, tot grote tevredenheid van kersverse moeders en de medewerkers zelf.

‘Moeder en kind kunnen de eerste dagen dicht bij elkaar en op gelijke hoogte liggen’, vertelt lactatiekundige Vera van Haren. ‘De moeder kan het kind zo gemakkelijk aan de borst leggen. Dat is een groot voordeel voor moeders die na een keizersnede niet zelf hun kindje uit de wieg kunnen halen. Daarnaast is het vooral fijn voor kersverse moeders hun kind zo dichtbij te hebben.’
De clip-on-cribs zijn bedacht door medewerkers van de afdeling zelf. Ze hebben hun idee ingediend bij de Stichting Patientenfonds. Deze stichting looft elk jaar een prijs uit voor het leukste initiatief om

het behandel- en woonklimaat van patienten in het UMC St Radboud te verbeteren. De afdeling heeft een bedrag van 15.000 euro gekregen om de cribs aan te schaffen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen