Nieuwbouw FC Twente-stadion ingestort, ambulances en traumaheli ingezet

Array

In Enschede is een deel van de nieuwbouw van het FC Twente-stadion ingestort. Het gaat om het dak van een deel van een tribune, aan de korte kant van het veld. Er liggen mensen onder het puin, hoeveel is onbekend. Inmiddels is opgeschaald naar GRIP3. Traumaheli ter plaatse .Twee steunbalken begaven het.  Er zou een kraan tegen de zijkant van het stadion zijn gereden, dit is niet bevestigd in de persconferentie Volgens de eerste berichten zouden er enkele gewonden zijn. Dat is inmiddels door de politie bevestigd. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. In de noodoproep voor de uitruk werd meteen gesproken over ‘bedelving’. Ambulances en een traumahelikopter zijn ingezet. Er is momenteel niets bekend over het aantal gewonden en de ernst daarvan. Het dak stortte iets na 12 uur in.  Voor zover bekend is er één dodelijk slachtoffer. Veertien gewonden, waarvan twee zwaargewond, aldus de burgemeester Den Oudsten van Enschede.

In de Grolsch Veste in Enschede is een verbouwing aan de gang. De tweede ring van de tribune wordt uitgebreid, waarmee het stadion 30.000 plaatsen moet krijgen.

UPDATE:

Volgens bronnen van de medische hulpverlening is er één dode gevallen bij het instorten van het dak van de Grolsch Veste. Volgens ooggetuigen stonden mensen op het dak tijdens instorting. De gewonden worden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De zwaarst gewonden gaan naar het MST, waar een crisiscentrum is ingericht van het traumateam. Daar is het noodplan in werking getreden, zo meldt Tubantia

De politie verklaarde om 13.14 dat er ‘een tiental mensen onder het puin terecht is gekomen van het ingestorte dak in de Grolsch Veste. Op dit moment zouden er nog zeker 2 onder het puin liggen, zeggen mensen in het stadion. De pers mag wordt op afstand gehouden. Ambulances rijden af en aan, inmiddels afkomstig uit de hele regio. Ook de ME van de politie is ter plekke om de rampplek te gaan afzetten.

De schade is zo groot dat ook het gebouw van Callcenter Cendris dat ook in het stadion zat ontruimd is. Alle medewerkers van het center hebben hun werkplek verlaten. Het gaat om meer dan 100 mensen. Zij zijn over het spoor weggeleid van de rampplek. In het gemeentehuis is om 14.30 een persconferentie.

Het treinstation is ook al gesloten en ontruimd om de hulpverlening alle ruimte te geven. Ambulances komen uit een groot deel van de regio naar de rampplek. De meeste gewonden zouden inmiddels naar ziekenhuizen zijn afgevoerd.

Ook de wegen rond het stadion zijn afgesloten om de hulpverleners ruimbaan te geven. Er dreigt daardoor een verkeerschaos.

 

Bron: Tubantia, ANP & NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen