Psy Health Direct biedt GGZ online consult

0
216

Behandeling voor depressies bij diabetespatienten eind 2011 op de markt

MedicInfo en Innohealth gaan e-Healthprogramma’s aanbieden aan de GGZ. Onder de naam Psy Health Direct bieden zij zowel software aan als eerstelijns internettherapie, een oplossing waarmee de kosten van een behandeling met bijna 40% omlaag kan, aldus de twee bedrijven.

Door de gedeelde kennis over chronische somatische aandoeningen en e-Health te verenigen in Psy Health Direct, biedt de joint-venture de GGZ een aantrekkelijk alternatief waarmee wachtlijsten en lasten ondanks de bezuinigingswoede van het kabinet kunnen afnemen. Het eerste e-healthprogramma komt eind dit jaar op de markt: een behandeling voor depressie bij mensen met diabetes, waarbij zelfmanagement van de patient centraal komt te staan.

“De behandeling van lichte en middelzware depressies en angststoornissen kan uitstekend via internet, vertelt Henk Maasson, directeur van Psy Health Direct. “Onderzoek van onder andere professor Pim Cuijpers (VU) laat zien dat eHealth, ondersteund met beperkte face-to-face of telefonische support, net zo effectief is als reguliere behandeling. Het grote voordeel is dat het veel minder tijd van de professionals kost.”