Reumatologen organiseren ReumaBeweegdag

Array

‘Bewegen is gezond en leuk om te doen, ook voor reumapatienten!’. Met dit motto organiseert de vakgroep Reumatologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven een ReumaBeweegdag op 8 oktober 2011. Tijdens deze dag kunnen reumapatienten uit de regio’s waarin beide ziekenhuizen werkzaam zijn, kennis maken met verschillende vormen van bewegen. Het doel van de dag is deze patienten te stimuleren te blijven bewegen. Ook partners, begeleiders en ouders zijn van harte welkom. De deelname is gratis.

Ex-schaatskampioen Annamarie Thomas opent de ReumaBeweegdag met een gezamenlijke warming-up. Annamarie is ambassadrice van de stichting Bechterew en weet als geen ander hoe belangrijk bewegen is. De bezoekers aan de ReumaBeweegdag kunnen deelnemen aan verschillende beweegworkshops zoals onder meer zumba, volleybal, tafeltennis, nordic walking en acquarobics. Zo ervaren patienten wat bewegen voor hen kan betekenen.

Informatiemarkt
Tijdens de dag worden er ook verschillende presentaties gegeven over bewegen en reuma, voeding en reuma en mindfulness. Naast de workshops en de presentaties kunnen de patienten ook de informatiemarkt bezoeken. Op deze informatiemarkt presenteren verschillende patientenverenigingen zich en is informatie te vinden over ergotherapie en bewegen.

Meer informatie
De ReumaBeweegdag vindt plaats in revalidatiecentrum Tolburg, op het terrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 10.30 uur tot 16.00 uur. Meer informatie over deze dag is te vinden op www.jbz.nl/reumabeweegdag en Bernhoven.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen