Pfizer denkt dit jaar $770 miljoen te verdienen door een verlenging patenten

0
195

Farmaceut Pfizer denkt dit jaar $770 miljoen te verdienen in Europa aan zijn cholestorolverlager Lipitor, door ze een verlenging van de verkooprechten van Brussel heeft verkregen.
Pfizer denkt tot volgende zomer van de exclusieve rechten te kunnen profiteren, in ruil voor een aangepaste versie van het medicijn voor een kleine groep patienten die in test worden betrokken. Op die manier probeert de Europese Unie farmaciebedrijven te prikkelen medicijnen voor grote groepen te ontwikkelen. Lipitor komt in november, als de patenten op zijn bestaande medicijn in Europa aflopen, met een aangepast middel in de vorm van een kauwgom met een fruitsmaak, meldt de Financial Times.
Pfizer hoopt het de strijd met de goedkopere medicijnen van producenten gebaseerd op zijn patenten te ontlopen.
Lipitor is de casahcow van Pfizer, goed voor jaarlijks $6 miljard.