12 t/m 19 november: Calamiteitenweek UMC Utrecht

Array

In 2011 bestaat het Calamiteitenhospitaal 20 jaar. Dit is een mooie aanleiding om in de week van 12 t/m 19 november een ambitieus programma te presenteren met tal van interessante crisismanagementactiviteiten voor de zorgsector. Initiatiefnemer van deze week is Prof. dr. Loek Leenen. Intussen is een projectteam gestart met de voorbereidingen van onderstaande activiteiten, die deels toegankelijk zijn voor groter publiek en deels in besloten gezelschap zullen plaatsvinden. Misschien vindt u het interessant om eens een kijkje te nemen in het Calamiteitenhospitaal. Dat kan op de publieksdag op 12 november. Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de rampengeneeskunde dan is het symposium op de dinsdag wellicht voor u interessant. Zodra het programma verder ingevuld is, zal er in de vakmedia over gepubliceerd worden.

Zaterdag 12 november
Een publieksdag voor het Calamiteitenhospitaal met o.a. een ambulance-optocht vanaf stadion de Galgenwaard naar het UMC Utrecht. Deelprojectleiders zijn Wil van der Mark en Jelte Wind.

Zondag 13 en maandag 14 november
Een training voor de crisismanagementteams van de vijf ziekenhuizen uit de regio rond een grootschalig rampenscenario (MACSIM training) in het Calamiteitenhospitaal. Deelprojectleider is Mike Bemelman.

Dinsdag 15 november
Een symposium rond actuele ontwikkelingen in de rampengeneeskunde met onder meer enkele buitenlandse sprekers. Deelprojectleider is Gos de Vries.

Woensdag 16 november
Promotieonderzoek Calamiteitenhospitaal van mevrouw Geertruid Marres.

Donderdag 17 november
Een kenniskring crisisbeheersing rond enkele actuele crisisbeheersingsthema’s en een workshop crisiscommunicatie. Deelprojectleider is Gert-Jan Ludden

Vrijdag 18 en zaterdag 19 november
Een grootschalige oefening van het Calamiteitenhospitaal, waarin zowel het operationele, het tactische en het strategische niveau wordt geoefend. Deelprojectleider is Huib van Lent.

Bron: UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen