Eppendorf Award voor Suzan Rooijakkers

Array

UMC Utrecht
Suzan Rooijakkers, onderzoeker bij de afdeling Medische Microbiologie, heeft eind juni de Eppendorf Award voor Young European Investigators ontvangen. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge Europese onderzoeker op het gebied van moleculaire wetenschappen en bestaat uit een bedrag van 15.000 euro.

Rooijakkers kreeg de Award voor haar onderzoek naar hoe bacterien ons immuunsysteem ontwijken. De jury was te spreken over het feit dat zij zo’n diepgaand onderzoek heeft gedaan en dat zij op deze leeftijd (5 tot 10 jaar na haar promotie) al zo veel heeft gepresteerd. Zo heeft zij al twee grote publicaties gehad.

Eppendorf Award
De Eppendorf Award wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt. Onderzoekers kunnen zich hiervoor zelf aanmelden. Jaarlijks ontvangt de organisatie zo’n 90 aanmeldingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen