Oncologiecampus Tilburg wil snellere innovatie voor onderzoek en behandeling bij kanker

Array

Oncologiecampus Tilburg heeft als doel om via clustering van complementaire activiteiten sneller innovaties op het gebied van onderzoek en behandeling bij oncologische aandoeningen te realiseren.

Kennis, innovatie en samenwerking zijn cruciale sleutelwoorden van een economie waarin de concurrentiekracht in toenemende mate is gebaseerd op de capaciteit om voldoende nieuwe kennis voort te brengen en deze om te zetten in bruikbare producten en diensten. Het clusteren van de verschillende betrokken partijen op de Oncologiecampus levert daar een belangrijke bijdrage aan.

[vimeo video_id=”26668141″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

De haalbaarheidsstudie naar realisatie van een oncologie-campus is uitgevoerd onder au- spiciën van Midpoint Brabant, voorheen Ideale Connectie en hoofdzakelijk gefinancierd door middel van een REAP-subsidie en een bijdrage van de Gemeente Tilburg.
Het initiatief is genomen door de instellingen die reeds op het Dr. Deelenterrein gevestigd zijn te weten, het TweeSteden ziekenhuis, Instituut Verbeeten en de Wever. Door het amoveren van vrijkomende gebouwen tussen Instituut Verbeeten en het TweeSte- den ziekenhuis komt ruimte vrij voor het vestigen van zorginhoudelijke functies voor de on- cologie. De samenwerking tussen gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven met een focus op het ziektebeeld oncologie zal gestalte kunnen krijgen op het terrein van de hui- dige sportvelden.
Uiteraard dient een verdere concentratie van de oncologie ondersteund te worden door het St. Elisabeth ziekenhuis, maar dit staat de ontwikkeling van een campus in de voor- waardenscheppende sfeer niet in de weg.

Bedrijven en organisaties, die in brede zin te maken hebben met oncologie, kunnen zich op de campus vestigen en op innovatieve wijze gebruik maken van de aanwezige kennis. Daarnaast is er plaats voor zowel wetenschappelijke-, onderzoeks-, opleidings- en onderwijsinstituten. De interactie en kennisoverdracht die ontstaat, zal een meerwaarde geven aan het algehele kennisniveau.

Bekijk ook alle videopresentaties met interviews waarbij dieper op de doelstelling van dit initiatief wordt ingaan.

Meer informatie? stuur een email aan [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen