Rijnland Ziekenhuis start inloopspreekuur ‘check verdachte plek’

Array

Dermatoloog Pascale Diederen checkt een verdachte plek
Wie een verdacht plekje op de huid heeft kan vanaf 1 juli a.s. zonder afspraak terecht op het nieuwe inloopspreekuur ‘check verdachte plek’ in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn.

Nu het weer zomer is, gaan de schouders bloot en komt de huid weer in de zon. Het moment waarop mensen moedervlekjes en andere verdachte plekjes op de huid zien. Snel handelen is bij sommige kwaadaardige huidaandoeningen erg belangrijk. Daarom start de polikliniek dermatologie in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn per 1 juli a.s. het inloopspreekuur ‘check verdachte plek’.

Het inloopspreekuur is maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 8.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Wie een verwijzing van de huisarts heeft, kan elke ochtend binnenlopen. Per dag kunnen vier patienten door de dermatoloog worden gezien. De dermatoloog beoordeelt direct het plekje, neemt zo nodig een biopt en controleert ook de rest van het lichaam. Het inloopspreekuur is specifiek bedoeld voor verdachte plekjes op de huid, zoals veranderende moedervlekken en bloedende of jeukende plekjes.

Marja van Zwieten, teamleider van de polikliniek dermatologie, vertelt: ‘Wanneer je een verdacht plekje ontdekt, ben je vaak bezorgd. Bij het inloopspreekuur kun je dagelijks zonder afspraak terecht, zodat je snel weet of er echt reden tot zorg is.’

Bron: Rijnland Ziekenhuis

Einde
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen