Nu ook financiële tegenslag voor Maasstad Ziekenhuis

Array

Het Maasstad Ziekenhuis uit Rotterdam heeft een vastgoeddeal ter waarde van bijna 11 miljoen euro zien afketsen, dat meldt Medisch Contact. Het nieuws is inmiddels door bestuursvoorzitter Paul Smits van het Rotterdamse ziekenhuis bevestigd.Het oude gebouwencomplex van het Zuiderziekenhuis aan de Groene Hilledijk had de instelling eind 2007 al voor bijna 11 miljoen euro verkocht aan projectontwikkelaar De Groene Groep. Na het vertrek van het ziekenhuis zou de projectontwikkelaar dit jaar op het vijf hectare grote terrein winkels, kantoren en honderden woningen gaan bouwen. Een flink financiele tegenvaller, voor het ziekenhuis wat al moeilijke tijden kent door een uit de hand gelopen bacteriele infectie. 

Nu blijkt dat De Groene Groep wegens asbestvervuiling van de deal af wil en heeft de koopovereenkomst eenzijdig heeft ontbonden. Vorig jaar ontdekte de projectontwikkelaar dat de asbestvervuiling veel ernstiger is dan bij de koop bekend was. Het Maasstad Ziekenhuis verloor vorige week een kort geding waarmee het de koper wilde dwingen het terrein af te nemen en de koopsom te betalen.

Bestuursvoorzitter Smits zegt zich momenteel te beraden op eventuele juridische vervolgstappen. ‘Binnen vier weken nemen wij de beslissing of wij een bodemprocedure beginnen. Als dat geen zin heeft, zullen we opnieuw een verkoopprocedure opstarten.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen