Schimmel verhoogt risico astma kinderen

Array

Kinderen die leven in schimmelige huizen hebben een drie keer zo grote kans om astma te ontwikkelen, meldt Nu.nl. Onderzoekers van de University of Cincinnati keken hiervoor bij 176 kinderen naar het effect van blootstelling aan schimmel op jonge leeftijd. Het onderzoek maakt deel uit van de Cincinnati Childhood Allergy and Air Pollution Study (CCAAPS), een onderzoek naar het ontstaan van allergieen bij meer dan 700 kinderen met een erfelijke aanleg voor astma. Normaal gesproken ontwikkelt ongeveer 9 procent van alle kinderen in de Verenigde Staten astma. Bij de onderzochte kinderen bleek echter 18 procent op zevenjarige leeftijd astmatisch te zijn.

Pas vanaf zevenjarige leeftijd kan de diagnose astma accuraat worden gesteld. Naast blootstelling aan schimmels, spelen ook erfelijke factoren een belangrijke rol in de ontwikkeling van astma. Wanneer ouders een allergie of astma hebben, zal het kind dit ook eerder ontwikkelen. Bij de onderzochte ‘schimmel’kinderen bleek 18% op zevenjarige leeftijd astmatisch te zijn.
“Ons onderzoek zou aanstaande ouders moeten motiveren om vochtschade en schimmel uit hun huis te bannen. Zeker als er sprake is van een verhoogd risico op astma door erfelijkheid. Op die manier kunnen ze hun kinderen beschermen.”, concludeert hoofdonderzoeker Tina Repone

Bron: Nu.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen