Bij zonlicht, stress, koorts of menstruatie speelt een koortslip op

Array

Onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht, stress, koorts of menstruatie speelt het virus op en ontstaat de koortslip. Deze vervelende huidziekte kan nu eenvoudig en snel worden voorkomen, met het nieuwe medische apparaat Herpotherm®.

De koortslip kondigt zich aan door kriebelen, branden, jeuk en een gevoel van spanning. Kort daarna ontstaan met vocht gevulde blaasjes. De blaasjes springen na enkele uren of dagen open, drogen uit en laten korsten achter. De volledige genezing van een koortslip duurt over het algemeen tussen de 10 en 14 dagen.

Geen pijn of blaasjes

Herpotherm® is geen zalfje dat je op je lip smeert maar is een compact en handig apparaatje dat werkt op basis van warmte. Herpotherm® voorkomt blaasjes en pijn in 95 % van de gevallen. Het apparaatje in de vorm van een lippenstift kan gemakkelijk meegenomen worden en is klaar voor gebruik zodra de koortslip zich aandient.

Voorkomen
Herpotherm® moet bij voorkeur gebruikt worden zodra de eerste symptomen zich aandienen, om vermeerdering van het virus te voorkomen. Gebruik van het apparaatje voorkomt pijn en tinteling van de lippen en het ontstaan van de hinderlijke, lelijke blaasjes.

Gebruik

Herpotherm® werkt op basis van geconcentreerde warmte en is heel eenvoudig te gebruiken. Het vergulde verwarmingselement in het apparaat wordt verwarmd tot een temperatuur tussen 50-51 graden Celsius. Een lichtdiode geeft aan dat het apparaat op temperatuur is. Voor de behandeling dient het apparaat tegen de lip gehouden te worden. De behandeling duurt 4 seconden. Een geluidsignaal geeft aan dat de behandeling gestopt kan worden.

Siemens
Herpotherm® wordt in Duitsland onder kritische controles geproduceerd door Siemens en is klinisch dermatologisch getest. Het apparaat kan probleemloos gebruikt worden, zonder gevaar voor verbranding. Dankzij het vergulde contactvlak is de Herpotherm® ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor chroom en/of nikkel. Ook kinderen, dragers van pacemakers en epileptici kunnen de Herpotherm® zonder enig gevaar gebruiken. Ongewenste bijwerkingen werden bij de dermatologische tests niet geconstateerd.
Herpotherm® kost €49,95 en is verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en op de webshop www.pharmadirect.nl

Bron: Pharma Direct

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen