Peter Weeda volgt Paul Smits op in Maasstad Ziekenhuis

Array

Peter Weeda interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis
Dr. W.C. (Peter) Weeda is vandaag benoemd tot interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij vervangt drs. Paul Smits, die vorige week zijn functie heeft neergelegd.

De heer Weeda wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. De Ondernemingsraad en Patientenraad zijn betrokken geweest bij de tijdelijke aanstelling.

Weeda was sinds 2005 lid van de Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis. Die functie heeft hij per direct neergelegd.
Weeda vormt samen met prof. dr. León Eijsman het interim-bestuur. De Raad van Toezicht benoemde Eijsman op 1 augustus als interim-bestuurder met als opdracht de problemen rond de multiresistente bacterie op te lossen.

Weeda en Eijsman zijn samen verantwoordelijk voor het creeren van een organisatie die bijdraagt aan herstel van vertrouwen van patienten en andere betrokkenen in het ziekenhuis. In dat kader is de Raad van Toezicht verheugd dat sinds 18 juli geen besmettingen zijn geconstateerd bij nieuwe patienten in het Maasstad Ziekenhuis.

De Raad van Toezicht zal het traject inzetten voor definitieve invulling van de Raad van Bestuur.

Loopbaan Peter Weeda
De heer Weeda (1946) heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorgsector als voorzitter van de Raad van Bestuur van Atrium Medisch Centrum (v/h De Weverziekenhuis) in Heerlen, als directeur van Vektis CV (het informatiecentrum voor de zorgverzekeraars) en in raden van toezicht van zorginstellingen.

Voorts was hij in het verleden onder meer Hoogleraar Methodologie & Statistiek aan de Universiteit van Amsterdam en Directeur-Generaal op het Ministerie van OCW. Het afgelopen jaar was Weeda parttime-consultant bij het adviesbureau Verdonck Klooster en Associates (VKA).

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen