Autisme Informatie Centrum opent zijn deuren in Breda

Array

Het AIC Breda houdt per 9 september  een wekelijkse inloopochtend op vrijdagmorgen  van 9.00 – 12.00 uur. Daarnaast  worden er  jaarlijks thema/filmbijeenkomsten georganiseerd,. Het AIC is gevestigd bij MEE West Brabant (locatie Breda), Heerbaan 100 in BREDA.

Het  AIC wordt op feestelijke wijze geopend op 14 oktober in aanwezigheid van wethouder Bergkamp vanaf 13.00 uur op bovengenoemd adres. Tijdens deze middag is de kunstexpositie te zien van Monique Post (iemand met autisme) en zal Birsen Basar als ervaringsdeskundige  vertellen over autisme.

Het Autisme Info Centrum (AIC) is een laagdrempelig informatie- en documentatiecentrum  voor en door (familieleden van) mensen met autisme en voor ieder die meer over autisme wil weten. De vrijwilligers die het AIC bemensen bieden een luisterend oor naast informatie en advies vanuit hun eigen ervaring.
Het AIC is onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme).

Het AIC werkt samen met MEE. MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking. Door deze samenwerking is aansluitend op de lotgenoteninformatie van het AIC, ook professionele informatie en ondersteuning van MEE beschikbaar wanneer gewenst.

Contactpersoon: Tosca Schoenmakers, [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen