Autorijden met aandoeningen

Array

Bij vele artsen blijkt onduidelijkheid rond de rijgeschiktheid van mensen met een aandoening, zowel in de behandelrelatie als in de keuringsrelatie. Wanneer mag iemand met diabetes of epilepsie nu wel of niet rijden? Wat te doen als de aandoening ineens in ernst toeneemt? Maar ook: wat kan en mag er na bijvoorbeeld een total hip, of een beenfractuur, of na een handoperatie? Hoe bepaal je of je de patient er op moet wijzen dat rijden (beter: het besturen van een motorvoertuig) eigenlijk niet mag? En maakt het wat uit wat de wet (c.q. het CBR) hierover zegt of wat de schadeverzekeraar er van vindt? En vooral: wat te doen als je er als behandelaar van overtuigd bent dat jouw patient een gevaar op de weg is en deze aangeeft gewoon auto te rijden? Omdat wij verwachten dat er veel vragen zijn beperken wij ons tot 2 inleidingen: er zal veel ruimte voor discussie zijn!
Uitnodiging Wetenschappelijke vergadering KNMG district XVII Twente: Donderdag 15 september 2011
Gezien het (beperkte) aantal plaatsen is tijdige aanmelding noodzakelijk. Wij zullen het bekende “wie het eerst komt, het eerst maalt” principe toepassen. De uiterste datum voor opgave is 12 september!

Programma:
19.30u
Ontvangst

19.50u
Welkom door de voorzitter

20.00u
Hoe wordt de geschiktheid tot het besturen van een motor voertuig bepaald? drs. Ruud Bredewoud
Arts divisie Rijgeschiktheid CBR

20.15u
Rechten en plichten van keurende en behandelende artsen Prof. mr. Aart C. Hendriks
Juridisch adviseur en coördinator gezondheidsrecht

21.00u
Pauze

21.15u
Discussie

22.00u
Afsluiting met een hapje en een drankje

Adres locatie:
Twentezaal, ZGT Almelo
Zilvermeeuw 1
7609 PP Almelo
Tel. 0546-693693

Routebeschrijving: zie www.zgt.nl

Aanmelden:
via website: inschrijven.knmgtwente.org, aanmelden voor 12 september 2011

Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd.

startdatum 15 september 2011
einddatum 15 september 2011
tijd 19.30 – 22.00 uur
locatie ZGT, Almelo
onderwerp Autorijden met aandoeningen
accreditatie status Accreditatie aangevraagd

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen