Social Media met vallen en opstaan: Over het hoe en waarom van Social Media in de revalidatie / zorg

Array

Donderdag 1 september 18.00uur ism RRR te Rotterdam “Over het hoe en waarom van Social Media in de revalidatie / zorg”

Er wordt de laatste tijd heel veel geschreven over allerlei zogenaamde Sociale Media zoals Twitter en Hyves. Ook de roep om daar als zorg(verlener) iets mee te doen klinkt steeds harder. Voor veel mensen is echter nog niet duidelijk wát er dan precies zou moeten gebeuren. Daarnaast zijn veel zorgverleners nogal huiverig voor het idee om met hun patienten te moeten gaan Twitteren, Facebooken of Hyven.

Graag nodigt RRR u uit voor een symposium dat wij op donderdag 1 september aanstaande over dit onderwerp organiseren in samenwerking met De TwitterKliniek.

Tijdens dit symposium in Centrum Reuma Revalidatie Rotterdam zal besproken worden wat “de zorg” met Social Media zou kunnen en wellicht ook zou moeten doen. Onder de bezielende leiding van de mensen achter de TwitterKliniek zult u op een interactieve manier meegenomen worden langs alle uithoeken van het internet, zodat u na deze avond weer helemaal up-to-date bent en wellicht zelf aan de slag kunt gaan! Daarnaast zullen enkele medische Twitteraars van het eerste uur hun ervaringen met u delen.

Het symposium is toegankelijk en leerzaam voor iedereen die werkzaam is in de (para)medische zorg en geïnteresseerd is in Social Media. Ook critici worden overigens van harte uitgenodigd.

Aanmelden kan via [email protected] of via @tweetkliniek

Kosten: 75 euro

Programma
Ontvangst van 18.00 – 18.15 met drankje en hapjes

18.15 Dr Francesco Mattace Raso geriater EMC welkomstwoord

Start workshop 1 Social Media voor Revalidatie – TwitterKliniek Renate Wijma en Joost Schrage

19.00 gemengd buffet met mooie wijn

19.30 workshop 2 Virtual Reality voor revalidatie – W.J. Wertheim (revalidatiearts) en Agali Mert (flight surgeon) bij Defensie

20.30 panneldiscussie / brainstorm met (reva) artsen over toepassingsmogelijkheden

21.00 afsluiting en dankwoord

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen