Documentaire over kanker op tv

Array

All My Tomorrows, een documentaire over kanker, wordt donderdag 8 september uitgezonden op tv. De film volgt een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog en een patholoog van het Erasmus MC.

Alle vijf geven zij zich volledig in hun strijd tegen kanker en hun zorg voor patienten. De documentaire toont het volledige proces van kankeronderzoek aan het publiek: van cel tot patient.

Vader
Ontroerend is de scène waarin een arts een gesprek heeft met een vader. De laatste heeft een 14-jarige dochter met een hersentumor, die er zeer ernstig aan toe is. Beleefd, maar beslist en volhardend vraagt de vader aan de dokter niet alle hoop weg te vagen. De arts lijkt getroffen door wat de vader zegt. Hij legt rustig uit waarom artsen en verpleegkundigen zo handelen.

Première

All My Tomorrows van de Rotterdamse filmmaker Sonia Herman Dolz beleefde zijn première tijdens het Nederlands Film Festival in 2010. In april van dit jaar draaide de documentaire in bioscoop LantarenVenster. Door grote belangstelling werd de film vaker gedraaid dan aanvankelijk gepland.

Tv
Nu wordt de documentaire voor het eerst getoond op televisie. All My Tomorrows is donderdag 8 september te zien vanaf 22.58 uur op Nederland 2.

Recente artikelen