Grote actie tegen kabinetsplannen

Array

Vereniging Spierziekten Nederland Nieuws
Op maandag 19 september is het zover: de CG-Raad, de vakbonden en vele maatschappelijke organisaties voeren actie in Den Haag. De VSN is er. Komt u ook?

Actie tegen kabinetsplannen
Het gaat om de vele kabinetsmaatregelen die chronisch zieken en gehandicapten regelrecht treffen in hun mogelijkheden om mee te doen en in hun portemonnee.Het pgb verdwijnt grotendeels en daarmee de mogelijkheid om het leven zelf in te richten. Noodzakelijke zorg en voorzieningen worden duurder of worden helemaal niet meer vergoed. In het onderwijs verdwijnen de rugzakjes. In de arbeidsplekken bij de sociale werkvoorziening wordt fors gesneden. Veel Wajongers verdwijnen in de bijstand zonder kans op werk. En gemeenten krijgen minder geld waardoor ook zij op vervoer, begeleiding en voorzieningen van chronisch zieken en gehandicapten gaan bezuinigen.

Vervoer
We gaan er vanuit dat mensen op eigen gelegenheid naar Den Haag komen. Voor degenen die niet in staat zijn vervoer naar Den Haag (en terug naar hun woonplaats) te regelen en aangewezen zijn op aangepast vervoer heeft de KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) ons een speciale gratis service aangeboden. De KNV zet die dag aangepaste taxibusjes in, die mensen thuis ophalen en weer terugbrengen. Meld u wel tijdig aan, UITERLIJK 5 september, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding voor dit vervoer is mogelijk via aanmeldformulier Aanvraag vervoer. Na 5 september ontvangt u bericht van de vervoerder.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen