Vilans introduceert: Zorg zelf voor Beter toolkits eten en drinken

Array

Utrecht, 29-08-2011- Met de jarenlange succesvolle ervaringen uit Zorg voor Beter verbetertrajecten heeft Vilans de Zorg zelf voor Beter toolkits eten en drinken, medicatieveiligheid en zeggenschap ontwikkeld. Met de Zorg zelf voor Beter toolkits geeft Vilans de ervaringen en succesvolle instrumenten en methodieken gebundeld terug aan het veld. Deze toolkits zijn bedoeld voor teamleiders van zorgorganisaties uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz die de kwaliteit van zorg willen verbeteren.

Zorg zelf voor Beter eten en drinken
De koffer bevat praktische tools en instrumenten die direct in de praktijk inzetbaar zijn. Medewerkers, verzorgenden, voedingsassistenten, dietisten en clienten kunnen er mee aan de slag om de maaltijdambiance en het signaleren van ondervoeding te bevorderen én verbeteren.

Zorg zelf voor Betere medicatieveiligheid
De toolkit Zorg zelf voor Betere Medicatieveiligheid is ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Met de toolkit komen de ervaringen, materialen en geleerde lessen van 100 organisaties uit de langdurende zorg nu gratis voor het hele veld beschikbaar.

Zorg zelf voor Meer zeggenschap
De koffer bevat praktische tools en instrumenten die direct in de praktijk inzetbaar zijn. Als zorgprofessional kunt u direct aan de slag om de zeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten. De meerwaarde van deze toolkit zit hem in de instrumenten om bewustwording bij medewerkers te vergroten.

Overzicht Zorg zelf voor Beter toolkits

Naast de toolkits eten en drinken, medicatieveiligheid en zeggenschap zijn ook de volgende Zorg zelf voor Beter toolkits beschikbaar via onze website:

* Probleemgedrag

* Vrijheidsbeperking

* Preventie seksueel misbruik

* Organisatiebreed verbeteren van meerdere thema’s

Vilans ondersteunt en begeleidt

Zorgorganisaties kunnen bij Vilans terecht voor ondersteuning en begeleiding bij het werken met de Zorg zelf voor Beter toolkits. Neem voor meer informatie over deze begeleiding en ondersteuning contact met ons op.

bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen