Amphia doet bloedtransfusie bij patiënt thuis

Array

Het Amphia Ziekenhuis biedt patienten de mogelijkheid om vanaf 1 september 2011 ook bloedtransfusies thuis te ontvangen. Amphia werkt hierbij samen met het Medisch Technisch Handelen team (MTH) van Thebe Thuiszorg. De nieuwe service is bedoeld voor ernstig zieke patienten die de weg naar het ziekenhuis niet (goed) meer kunnen maken.

‘Ernstig zieke patienten zijn vaak gebaat bij een bloedtransfusie en knappen hier erg van op’,  vertelt Adriaan van Gammeren, laboratoriumspecialist bij Amphia. ‘Zeker als iemand door zijn ziekte zeer verzwakt is, wordt de gang naar het ziekenhuis erg belastend. Wanneer deze patienten een bloedtransfusie in hun eigen woonomgeving kunnen krijgen, wordt dit als aangenaam, comfortabel en minder vermoeiend ervaren. Met name voor een aantal oncologiepatienten kan thuistransfusie een uitkomst zijn.’

Thuistransfusie
Aan een thuistransfusie zijn strenge regels verbonden. De verantwoordelijke internist van het Amphia Ziekenhuis beoordeelt samen met de huisarts en de laboratoriumspecialist of de transfusie thuis gegeven kan worden. Een van de eisen is dat de patient bekend moet zijn in het Amphia Ziekenhuis en hier al eerder een probleemloze transfusie heeft ontvangen. Dit betekent dat slechts een beperkt aantal patienten in aanmerking komt voor een bloedtransfusie aan huis.

Bron: NVZ

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen