Recordopbrengst Ride for the Roses: 1.517.535,27 euro!

Array

Afgelopen zondag werd de 14e editie van de Ride for the Roses verreden. Het was een bijzondere dag die werd afgesloten met een indrukwekkend moment van stilte, een  dolblije onderzoekster en een recordopbrengst: Euro 1.517.535,27 euro! De zonnige dag werd afgetrapt door Ambassadeur Frits Barend, Burgemeester Pieter Litjens, Michel Rudolphie, directeur KWF Kankerbestrijding en kankerepidemiologe prof. dr.ir. Floor van Leeuwen.

De opbrengst van de 14e editie van de Ride for the Roses komt ten goede aan haar onderzoek naar de (late) effectten van de behandeling van Hodgkin-lymfoom, een vorm van lymfeklierkanker.
Om 10.15 uur gaf Floor van Leeuwen het startschot van de 100 kilometer lange Cycle Tour. En later op de dag loste ze het startschot van de twee toertochten. Zelf fietste ze mee met de 25 kilometer tocht en ook haar lab-team fietste mee  tijdens de Ride for the Roses als ‘de leeuwen van Floor’.

In totaal stapten bijna 10.000 mensen zondag op de fiets. De tocht verliep goed. Wel waren er een paar kleine valpartijen, maar gelukkig vielen de verwondingen mee.

Aan het eind van de dag vroeg burgemeester Pieter Litjens  om een moment van stilte om  te denken aan de mensen voor wie iedereen had meegefietst. Het was indrukwekkend stil. Hij maakte ook het eindbedrag van de actie  bekend. Met dank aan de Ride for the Roses en de vele nevenacties kwam het totaalbedrag uit op de recordopbrengst van 1.517.535,27 euro!!

Dank

KWF Kankerbestrijding bedankt alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers van de Ride for the Roses en alle nevenacties voor hun enorme inzet en voor deze indrukwekkende en historische bijdrage.


Bron: KWF & Ridefortheroses.nl

Recente artikelen