30 jaar kennis over seks in Nederland

Array

Dit is een origineel bericht van Nederlandse Vereniging van Seksuologie
De Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS) viert op 16 september 2011 haar lustrum van 30 jaar gebundelde en verenigde toegepaste kennis over seks. Sinds de oprichting in 1981 is het vak van seksuoloog in ons land uitgegroeid tot een professie met een wetenschappelijke, multidisciplinaire en maatschappijkritische basis. In De Rode Hoed in Amsterdam zullen diverse aspecten van het vak, de toekomst en de historie in de vorm van lezingen aan bod komen.

Ook zal de NVVS Seksuologie Media Prijs worden uitgereikt, dit jaar aan een talentvolle student. De NVVS heeft deze Media Prijs in het leven geroepen om kwalitatief goede journalistiek over seksuele gezondheid en seksuologie te stimuleren. Zij zal zich ook in de komende jaren blijven inspannen om journalisten te stimuleren wetenschappelijke informatie over seksuele gezondheid, onderzoek en voorlichting voor een breed publiek toegankelijk te maken. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan schrijvende pers of makers van audiovisuele en digitale media. In het ene jaar aan een journalist, in het andere jaar gaat het om een aanmoedigingsprijs voor een student in de journalistiek. Dit jaar mag de winnende student een cheque van 750,- euro mee naar huis nemen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de site van de Nederlandse Vereniging voor seksuologie.
Bron: ANP Perssupport/NVVS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen