Vertoning documentaire ’43e april’ in VU Medisch Centrum

Array
VU medisch centrum
43e april: Documentaire ‘Niet zonder jou’
15 september 2011 | Bijeenkomst
Elke derde donderdag van de maand vindt in Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie, de ’43e april’ plaats. Deze avonden worden georganiseerd door Het Dolhuys in samenwerking met VU connected, Kunststichting Marietje Cladder en Athenaeum Boekhandel. De bijeenkomsten zijn bedoeld om bezoekers door ontmoeting, dialoog en beleving zich ervan bewust te laten worden dat de grens tussen gek en normaal dun is.

Niet zonder jou
De documentaire laat zien hoe het kunstenaarsechtpaar, beiden ver in de tachtig, zich verzet tegen geestelijke en fysieke aftakeling. Fotografe Hermiene dementeert, schilder Ger wordt doof en verliest aan kracht. Vooral elkaars gebreken kunnen ze moeilijk accepteren. Ger blijft zijn vrouw om kritiek vragen op zijn werk, terwijl zij daar niet meer toe in staat is.

“65 jaar hebben mijn ouders als een tandem gefunctioneerd,” vertelt zoon Peter Lataster in een interview met NRC Handelsblad. “Mijn vader was de vitale, emotionele kunstenaar, mijn moeder de goed geschoolde, belezen intellectueel. De film laat zien hoe ze uit elkaar worden gedreven.” `Niet zonder jou’ is een ode aan de liefde en de kracht van de kunst .
Datum : 15 september 2011
Tijd : 19:30 tot 21:00
Locatie : Het Dolhuys, Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem Kosten : entree museum
Contactpersoon : Carine Neefjes
Telefoon : (023) 541 0688
Website : www.hetdolhuys.nl
Bijzonderheden : Op deze 43e april is Het Dolhuys geopend tot 21.00 uur. Voor de 43e april betaalt u alleen entree voor het museum: volwassenen EUR7,50/ collegekaart, 65+, CJP, Haarlempas: EUR5/ MJK gratis. De activiteit is gratis voor leden van de Vereniging VU-Windesheim. In het museumcafé is een maaltijd te verkrijgen (EUR12,50 incl. 1 drankje). Graag vooraf reserveren (en aangeven mét of zonder maaltijd) via de website.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen