NU’91 kritisch over Convenant Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg

Array

Op 6 september heeft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten een Convenant Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorgafgesloten met diverse brancheorganisaties.

Het Convenant belooft:

  • Meer mensen die in de zorg aan de slag kunnen. 12.000 mensen komen de zorg versterken.
  • Meer kwaliteit door extra scholing.
  • Minder administratieve rompslomp.

Ambitieuze beloften, waar volgens NU’91 de absolute inzet van zowel werkgevers- als werknemersorganisaties  voor nodig zijn. De laatste partijen zijn helaas niet bij convenant betrokken; een valse start die weinig goeds voorspelt?

Een belangrijk punt waar NU’91 zich  zorgen overmaakt is of het beloofde geld werkelijk gebruikt gaat worden voor extra opleidingen en extra personeel, en dat niet het bestaande budget hiervoor gebruikt wordt. Want dan kunnen de extra gelden gebruikt worden voor de budgettekorten. Het geld zit straks immers bij de tarieven die uitbetaald worden in de instelling. Is het dan niet verleidelijk om het gewoon te gebruiken voor het gat in de begroting?

NU’91 gaat de uitvoering van het convenant en de besteding van het geld met een kritische blik volgen. Maar roept ook de OR’en op een actieve rol te spelen binnen hun zorgorganisatie.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen