Informatief programma voor mantelzorgers maandag 10 oktober

Array

Hoe gaat het met u? Informatief programma voor mantelzorgers maandag 10 oktober
Psychische problemen grijpen diep in op het leven. Niet alleen op het leven van de persoon zelf maar ook op zijn of haar naasten. Aandacht voor u als naaste is dan ook belangrijk. Zorg niet alleen voor voor uw naaste, maar zorg ook voor uzelf! ‘Hoe gaat het met u?’ is dan ook het thema van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober 2011. De Reinier van Arkel groep organiseert op deze dag een informatieve programma voor familieleden en naasten van mensen met psychische problemen.

Programma
15:30 uur Ontvangst
16:00 uur Helder Theater
17:00 uur Workshopronde 1
17:50 uur Hapje eten
18:20 uur Workshopronde
19:00 uur Helder Theater

Klik hier voor de PDF-versie van de uitnodiging

Aanmelden
Deelname aan het programma is gratis. Vooraf aanmelden stellen wij zeer op prijs. Dit kan bij het Informatiecentrum Reinier van Arkel groep, Hinthamerstraat 209, ’s-Hertogenbosch, telefonisch (073) 658 65 86 of via de e-mail [email protected]

Workshops
In diverse workshops maakt u kennis met cursussen en trainingen die de Reinier van Arkel groep aanbiedt voor mantelzorgers of familieleden van clienten met een psychische aandoening. Kiest u liever voor wat ontspanning? Ook daarvoor bieden we enkele workshops.

Workshop Mindfullness:
Mindfulness richt zich op mensen van wie het hoofd als het ware overloopt. Mindfulness betekent letterlijk het ‘opmerkzaam zijn’. Daarmee is het exact het tegenovergestelde van mindless, waarbij mensen op een soort automatische piloot door het leven gaan. Helaas glijdt daarbij het leven min of meer aan je voorbij.

Workshop In Balans:
Zorg voor mensen met een psychische aandoening vraagt veel van de partner, het gezin, de familie en/of naaste. Hoe blijft de balans tussen betrokkenheid en zorgen voor jezelf in evenwicht?

Workshop voor familieleden van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis
Meer informatie volgt

Workshop voor familieleden van mensen met ADHD
Meer Informatie volgt

Theater
Helder Theater brengt een voorstelling met voor u als mantelzorger herkenbare onderwerpen.

Informatiemarkt
Diverse mantelzorgorganisaties uit de regio ’s-Hertogenbosch geven acte de presence op de informatiemarkt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen