Diëtisten bezorgd over voeding politici

Array

Dietisten Coöperatie Nederland (DCN) biedt Voedingsnota aan in Den Haag, op 19 september, de Dag van de Dietist
Op 19 september, om 13 uur zullen dietisten een koffertje met de DCN Voedingsnota aan Mevrouw Renske Leijten, woordvoerder Gezondheidszorg van de Socialistische Partij, overhandigen. Het DCN Koffertje is vergelijkbaar met het Koffertje met de Miljoenennota, dat minister Jan Kees de Jager de volgende dag, op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer aanbiedt.

Het Koffertje bevat naast de Voedingsnota ook tegoedbonnen met aanbod voor een gratis Voedingsanalyse door de Dietisten van DCN. DCN maakt zich zorgen of de Kamerleden en ministers wel het beste uit hun voeding halen. Er zijn eerder dit jaar berichten geweest dat parlementariers klaagden over de lange vergaderingen en de maaltijden die dan besteld worden, zoals pizza’s en kroketten.
Wij geven Mevrouw Leijten voldoende bonnen mee zodat alle politici gebruik kunnen maken van de voedingsanalyse. Ook neemt DCN voor alle politici snacktomaten en komkommers mee zodat in ieder geval op de Dag van de Dietist 200 gram groente gemakkelijk gehaald wordt. Mevrouw Leijten krijgt voor haar collega’s ook flyers van de Voedingsnota mee. Hierin wordt de gezondheidswinst die met voeding te behalen is bondig op een rijtje is gezet.

Ook het publiek heeft kans op een gratis Voedingsanalyse. Tegoedbonnen,snacktomaten en snackkomkommertjes worden uitgedeeld op de route tussen De Haagse Hogeschool en het Binnenhof tussen 11.45 en 14 uur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen