Stichting Continuïteit voor SaaS ECD ResidentWeb

Array

Op woensdag 6 september is een belangrijke overeenkomst gesloten tussen TTS, leverancier van het Elektronisch Clienten Dossier ResidentWeb en de Stichting Continuïteit Applicatiesoftware TTS.
In 2010 is de Stichting Continuïteit Applicatiesoftware TTS opgericht door de klantengroep van TTS Technology To Serve (kortweg TTS). De klantengroep bestaat uit gebruikers van het Elektronisch Clienten Dossier ResidentWeb, een ASP – oplossing voor het gehele primaire proces van zorginstellingen.

Doel van de overeenkomst is het borgen van de continuïteit van het Elektronisch Clienten Dossier. Dit doel wordt bereikt doordat de stichting het zeggenschap krijgt over het Elektronisch Clienten Dossier indien de leverancier niet aan haar verplichtingen kan voldoen. Hugo Tolsma van TTS: ’onlangs zagen we dat een beheerder van patientendossiers  het zelfstandig niet ging redden. Zodra er beslaglegging volgt dan zitten de eindgebruikers in een lastige situatie vol onzekerheden. De overeenkomst tussen TTS en de SCAT voorkomt dit probleem en daar heeft iedere belanghebbende baat bij’.
Naast het verstrekken van garanties op continuïteit van het ECD heeft de stichting ook de functie als gebruikersplatform. Inmiddels zijn meer dan 20 zorginstellingen verenigd in de stichting en het aantal donateurs groeit snel.

ICTRecht uit Amsterdam (www.ictrecht.nl) begeleidde de overeenkomst tussen beide partijen. Steven Ras van ICTRecht: ‘Klassieke Escrow houdt in dat de broncode van de software bij een derde partij (meestal notaris) in depot wordt gegeven. Dit model is in geval van een ASP – oplossing als Residentweb onvoldoende. De klanten van TTS willen namelijk niet alleen de beschikking hebben over de broncode bij een faillissement. Het door kunnen draaien van de dienst voor een zekere duur vinden zij belangrijker.  Om dit probleem op te lossen is de Stichting Continuïteit Applicatiesoftware TTS in het leven geroepen. Klanten van TTS, die zich hebben aangemeld als donateur, kunnen aanspraken maken op continuïteit van Residentweb gedurende zes maanden na het moment dat TTS in de problemen komt. Om dit te bewerkstelligen zijn er contractuele afspraken tussen de stichting en de toeleveranciers van TTS gemaakt (bijvoorbeeld de hosting provider).

Meer informatie: www.stichting-continuiteit.org

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen