Minister van VWS doet onjuiste uitspraak over veiligheid abortuspil

Array

Ten onrechte stelt de Minister van VWS dat medicamenteuze abortus via het internet gevaarlijk is
In Nederland overlijden er minder vrouwen aan een veilige abortus dan aan het uitdragen van hun zwangerschap. Nederlandse vrouwen gebruiken sinds 10 jaar de abortuspil in de thuissituatie. Nog nooit is een vrouw overleden ten gevolge van een complicatie. Women on Waves verwijt de Minister van VWS ten onrechte uitspraken te doen over de onveiligheid van internetabortus.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat medicamenteuze abortus in de thuissituatie veilig is, ook als deze via het internet is verschaft.

Het melden van een kans op overlijden als gevolg van medicamenteuze abortus is onnodige stemmingmakerij. Dit geldt ook voor het vermeende gevaar van onvruchtbaarheid. Onvruchtbaarheid is het gevolg van onveilige illegale abortus met vieze instrumenten in landen waar abortus verboden is, maar niet van veilige medicamenteuze abortus.

Women on Waves constateert dan ook de Minister van VWS ten onrechte uitspraken doet over de onveiligheid van internetabortus. Beter kan de Minister zich richten op goede toegankelijkheid van medicamenteuze abortus in Nederland, waar sommige abortusklinieken nog steeds onjuiste informatie over deze behandeling op hun website melden.

Voor meer informatie zie www.womenonwaves.org/article-2317-en.html

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen