Ontwikkeling nieuw meetinstrument reuma

Array

Reumafonds
Het nieuwe bedrijf Akeso, dat voortkomt uit Philips Research gaat een apparaat ontwikkelen waarmee het eenvoudiger zal zijn om het verloop van de reumatoïde artritis goed in de gaten te houden. Het aparaat is niet bedoeld om de diagnose te stellen. Akeso apparaat,

Reuma verloopt bij iedereen anders. Het ziekteproces moet nauwkeurig in de gaten worden gehouden, zodat er zo weinig mogelijk schade aan gewrichten ontstaat. Medicijnen moeten zo nodig worden opgehoogd of aangepast. Maar het is nog niet zo eenvoudig om precies te meten hoe de ziekte ervoor staat. Het Akeso apparaat moet dit veel gemakkelijker maken en bovendien goedkoper. Het werkt met infrarood licht en beeldverwerking. Het kan de doorbloeding van 22 gewrichten in handen en polsen meten en geeft daarmee een oordeel over de ernst van de ontstekingen. Volgens de directeur van Akeso, Van den Elsen, zal het nog zeker twee jaar duren voordat de eerste apparaten geleverd kunnen worden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen