Oproep: medisch specialisten gevraagd voor onderzoek

Array

Health-Valley, Nijmegen, 27 september 2011

In het kader van alle te verwachten wijzigingen in de zorg, zoals DOT, ICD10, beloning naar prestatie voor ziekenhuizen, specialisatie per ziekenhuis, aangescherpte kwaliteit controle en wat ons mogelijk nog meer te wachten staat, zijn wij bezig met een inventarisatie in hoeverre maatschappen van medisch specialisten te maken gaan krijgen met interne problemen en conflicten. Wij verwachten dat ook de opkomst van sociale media en de eigen regie van de patient tot aanzienlijke veranderingen in de zorg zullen leiden, met alle consequenties van dien.

Binnen Health Valley is René Luigies MBA verantwoordelijk voor dit project. Zoals u wellicht bekend is, Health Valley is de stichting die met steun van de provincies Gelderland en Overijssel haar aandacht richt op zorginnovatie in brede zin.

Uit gesprekken met onder meer de voorzitter van de Raad van Bestuur van een groot ziekenhuis, met diverse maatschappen, met Certificatie in de Zorg, met Zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland is ons al gebleken dat er in de nabije toekomst grote behoefte kan ontstaan aan externe adviezen om potentiele conflicten te voorzien. Door het inzetten van professionals zouden die conflicten voorkomen moeten worden.

Wij willen zo veel mogelijk informatie verzamelen voordat wij een organisatie kunnen opzetten. Die informatie willen wij vanuit verschillende disciplines hebben. De impact van de wijzigingen kan verschillen tussen de diverse specialismen. Wij zouden  het bijzonder op prijs stellen om in een persoonlijk gesprek van ongeveer één uur met medisch specialisten van gedachten te mogen wisselen over dit project. Voor dit project hebben wij een gestructureerde vragenlijst opgesteld. Vanzelfsprekend vindt de gedachtenuitwisseling volledig op basis van vertrouwelijkheid plaats. De resultaten van dit onderzoek zullen u in vertrouwen worden meegedeeld, na afronding van het project.

Wij zoeken hiervoor medisch specialisten van niet universitaire centra.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meewerken aan dit project, dan kunt u een mail sturen naar [email protected]

Daarin graag uw mailadres vermelden en het telefoonnummer waar u op werkdagen bereikbaar bent. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Medewerking wordt bijzonder op prijs gesteld.


 

 

healthvalley

Health Valley is een platform van bedrijven, overheden, kennis- en gezondheidszorginstellingen met als doel kennis en kansen te koppelen op het snijvlak van gezondheid en technologie. Health Valley is ontstaan vanuit de provincies Gelderland en Overijssel, maar het werkgebied is groter. Samenwerking laat zich niet inperken door regionale begrenzingen, zeker niet op het gebied van gezondheid en technologie.

Recente artikelen