VRE bacterie aangetroffen in Martini Ziekenhuis

Array

Op de Intensive Care afdeling van het Martini Ziekenhuis in Groningen is bij één patient de VRE bacterie aangetroffen.
Volgens de infectiepreventie richtlijnen van de Inspectie voor de Volksgezondheid en het RIVM — waarmee samengewerkt wordt – heeft het Martini Ziekenhuis in regionaal overleg besloten voor een isolatiebeleid. Regionaal overleg omdat de bacterie ook in andere ziekenhuizen voorkomt en er een intensieve uitwisseling van patienten tussen deze ziekenhuizen plaatsvindt.

Een aantal kamers op de IC wordt op dit moment intensief gereinigd. Daarnaast is er een patient met de VRE bacterie van de IC overgebracht naar de verpleegafdeling. Ook deze patient is niet ziek van de bacterie, maar wordt geïsoleerd verpleegd.

De Vancomycine resistente enterococcus, VRE, is een bacterie die resistent is voor een bepaald antibioticum. Normaal gesproken levert deze bacterie geen problemen op maar bij bijvoorbeeld verzwakte IC patienten kan deze bacterie een infectie veroorzaken.

bron: Inspectie voor de Volksgezondheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen